Gevelreiniging

Gevelreiniging is ons specialisme. We werken door heel Nederland. U mag verwachten: eerlijke prijzen, hoge service en een buitengewoon resultaat.

Maak gerust een afspraak voor een 100% gratis inspectie vooraf.

Gevels reinigen doen we dagelijks

Bij het reinigen van een gevel verwijderen wij de aanslag of vervuiling van uw gevel met behulp van stoom. Dit doen wij dagelijks. 

Wij durven inmiddels wel te stellen dat we iedere gevel schoon krijgen. Op verantwoorde wijze. Ook die van u! 

Gevelreiniging is dé oplossing tegen vochtproblemen binnenshuis, en om uw gevel weer een frisse look te geven. Kapotte voegen nemen wij altijd direct even mee. Een stukje service. Dat doen wij graag.

Plan gerust een inspectie in of vraag een offerte aan. U krijgt snel reactie.

Daarom kiezen voor Corstanje

Tip: de exacte prijs van gevelreiniging weten? Boek een gratis inspectie aan huis

Reserveer nu een gratis inspectie aan huis

Vul het formulier in en plan een afspraak.

Lees de reviews door erop te klikken

Trots op ons werk

Wat zeggen onze klanten

Onze werkwijze

Bij Corstanje Reiniging & Onderhoud weet u altijd precies waar u aan toe bent.Wij doen gewoon waar we goed in zijn: uw gevel en dak laten blinken.

Inschatting maken

Zonder voorrijkosten,
overal in Nederland

Werk uitvoeren

Door vakmannen, veilig
en met moderne apparatuur

Offerte uitbrengen

Geheel vrijblijvend,
op korte termijn

Huis laten blinken

Het kan er weer lange tijd
tegen aan. Mét garantie

U mag ons altijd bellen, maar een bericht versturen via de website kan ook. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Wat is gevelreinigng?

Gevelreiniging is het schoonmaken van de gevel van uw woning of bedrijfspand. 

Wanneer u uw gevel bij Corstanje laat reinigen ziet uw woning er binnen no time weer fris en schoon uit. Daarnaast fungeert het geregeld reinigen van uw gevel als een vorm van onderhoud. Het regelmatig laten reinigen kan ervoor zorgen dat u in de toekomst minder (snel) kosten heeft voor het repareren of renoveren van uw gevel en het zorgt ervoor dat de waarde van uw huis niet daalt.

Heeft u bijvoorbeeld last van overtollig klimop, opgehoopt mos/vuil, chemische aanslag zoals roest of bijvoorbeeld graffiti? Dan kan de gevelspecialist dit voor u weghalen door middel van gevelreiniging.

Het laten reinigen van uw gevel kan bij een gevelspecialist zoals Corstanje door heel Nederland. Toon komt bij u langs op afspraak om uw wensen en de kosten te bespreken. 

Er zijn ook een aantal regels die gelden omtrent het reinigen van gevels, deze kunnen per gemeente verschillen. Uw specialist kent deze regels over het algemeen wel maar het is nooit verkeerd deze regels zelf eens uit te zoeken, kijk daarom bij twijfel altijd even op de site van uw gemeente.

U kunt gevelreiniging ook combineren met andere onderhoudsvormen, zoals het impregneren (water en vuilafstotend maken) van uw gevel en het repareren van uw voegen (aanhechting tussen de stenen). Corstanje en andere dak- en gevel-specialisten adviseren vaak wat het verstandigste is om te doen. 

U kunt er bij Corstanje bijvoorbeeld ook voor kiezen om naast uw gevel ook uw dakwerk of schoorsteen te laten reinigen.

Wanneer kiest u voor welke soort gevelreiniging?

Er zijn veel manieren om een gevel te reinigen, elke mate en soort vervuiling vraagt op zijn plek weer voor een andere soort reiniging, over de verschillende soorten gevelreiniging en wanneer u welke nodig heeft kunt u verderop meer lezen. 

Zoals hierboven een aantal keren vermeld staat gebruiken gevelspecialisten voor elk type gevel en vuil (en de hoeveelheid hiervan) een andere methode van reiniging, zo is er bij een lichte vervuiling een andere methode nodig dan bij zware vervuiling. 

Maar het kan ook per soort gevel verschillen, zo gebruikt men bijvoorbeeld bij (oude) historische panden een andere methode dan bij (nieuwe) particuliere woningen en reageren bepaalde materialen beter op een specifieke methode. 

In het stuk onder de plaatsnamen wordt over elke soort reiniging iets uitgelegd over de methode zelf en wanneer deze methode het best gebruikt kan worden.

Let op: Corstanje Reiniging voert gevelreinigingen voornamelijk uit op basis van stoomcleaning, met zeer geavanceerde apparatuur. 

Hieronder volgt wat algemene informatie over alle de diverse soorten gevelreiningen die er zijn.

Gevelreiniging door middel van stralen

Het laten stralen van de gevel is over het algemeen de meest agressieve en grondige wijze van reiniging. Er wordt bij deze methode van compressors gebruik gemaakt om hardnekkige graffiti, verfresten of roetaanslag van de gevel af te spuiten. 

Bij straling wordt er onderscheid gemaakt tussen natte of droge straling (wel of geen water) en wordt er gebruik gemaakt van een soort straalmiddel zoals zand (zandstralen), kalk of parels. De methode verschilt per soort gevel, het type en de mate van vervuiling. Verderop kunt u meer lezen over de speciale soorten straalreinigingen.

Let op: Bij straling moet altijd gelet worden op de gesteldheid van de gevel en voegen omdat straling de gevel ook kan aantasten, schakel daarom altijd hulp in van een specialist. 

Let bij straling ook altijd op het afvoeren van de gebruikte materialen aangezien sommige stoffen schadelijk kunnen zijn voor het milieu wanneer deze in het riool of de natuur terecht komen. 

Daarnaast heb je voor het stralen in de meeste gemeenten een vergunning of ontheffing nodig, veel specialisten hebben een doorlopende vergunning of ontheffing zodat zij snel aan de slag kunnen.

Vochtstralen om schade te voorkomen

Bij vochtstraal reiniging wordt er gekozen voor een combinatie van zand en (koud) water of glasparels en kalk om de gevel te reinigen. Hiervoor wordt gekozen omdat water zachter is dan de meeste straalmiddelen en daardoor een kleinere kans heeft om de gevel of voegen te beschadigen. De verhouding water is bij deze methode in vergelijking met het straalmiddel groter.

Nevelstralen bij historische en monumentale panden

Van nevelstraal reiniging wordt vaak gebruik gemaakt wanneer een huis historische waarde heeft, want als dit het geval is kan de gevel niet zomaar gereinigd worden. Bij nevelstralen worden er met roterende bewegingen onder een lagere druk vuil verwijderd. Dit zorgt ervoor dat het middel niet rechtstreeks op het oppervlak wordt gespoten maar er als het ware langs glijdt waardoor schade van het oppervlak beperkt blijft. 

Let op: vaak heeft u toestemming van de gemeente nodig voor werkzaamheden aan historische of monumentale panden.

Stoomreiniging bij organische resten of lichte vervuiling

De naam van deze reinigingsmethode spreek aardig voor zich. Water wordt verhit tussen de 100 en 150 graden celsius (let daar bij gebruik van deze methode op) en wordt vervolgens met hoge druk op de gevel gespoten om het vuil zoals klimop, mos en ander plantaardig vuil los te weken. 

Voordeel bij het gebruik van deze methode is dat het gebruikte middel niet opgevangen hoeft te worden omdat het geen schadelijke stoffen bevat.

 

Chemische reiniging bij verfresten of chemische aanslag

Heeft u last van hardnekkige aanslag, verfresten of andere chemische aanslag zoals roest? Dan is het reinigen met stoom vaak niet voldoende en wordt er gekozen voor het chemisch reinigen van de gevel. 

Bij deze methode wordt er door een specialist een chemisch reinigingsmiddel met een borstel aangebracht op de gevel wat een klein half uurtje in moet trekken. Dit middel zorgt ervoor dat alle resten van de gevel losgeweekt worden. Wanneer het middel ingetrokken is wordt het afgespoten met water, dit water neemt het middel en het losgeweekte vuil mee. 

Let er hierbij op dat het water met reinigingsmiddel op juiste manier opgevangen en weggegooid moet worden aangezien dit schadelijk is voor het milieu en dat sommige reinigingsmiddelen niet in contact mogen komen met het lichaam (ogen, mond en huid). 

We maken bij deze methode onderscheid tussen twee chemische reinigingsmiddelen: basisch en zuur. 

Basische reinigingsmiddelen hebben een hoge PH-waarde waardoor ze meer bruikbaar zijn voor poreuze ondergronden. Deze laten namelijk vocht door en wanneer het middel te zuur is kan dit de ondergrond aantasten. 

Zure reinigingsmiddelen (lage PH-waarde) worden vaak gebruikt op ondergrond die niet poreus is. 

Uw gevelspecialist ziet vaak in een oogopslag welk middel u nodig heeft voor uw gevel. Voor elk gevelmateriaal is er een reinigingsmiddel dat het beste werkt.

Welke methode gebruikt u bij welke mate van vervuiling?

Hieronder staat in een tabel weergegeven welke reinigingsmethode het beste bruikbaar is voor welke mate van vervuiling. We maken hierbij onderscheid tussen lichte, matige, en zware vervuiling:

Soort vervuiling
Kenmerken
Reinigingsmethode
Lichte vervuiling

Matige vervuiling

Zware vervuiling
Organisch materiaal (mos, klimop en algen), lichte aanslag

Verfresten, hardnekkig vuil, roet aanslag of andere chemische aanslag (roest en kalk)

Graffiti, zware roetaanslag, zeer hardnekkig vuil of zware chemische aanslag

Stoom reiniging


Chemische reiniging

Straal-reiniging

Gevelreiniging in 4 simpele stappen

Het gevelreinigingsproces kan opgedeeld worden in 4 stappen die wij hieronder kort hebben uitgelicht.

Onze bus voor een klus in Breda

Stap 1: Bepaal de soort en de mate van vervuiling

Bij de eerste stap wordt de soort en de mate van vervuiling vastgesteld. Een gevel kan namelijk op verschillende plekken en verschillende manieren vervuild raken afhankelijk van factoren zoals de ligging, het weer en bijvoorbeeld de aanwezigheid van planten- of verfresten. 

Woont u dicht bij een fabriek of openbare weg? Dan is het goed mogelijk dat er meer roetaanslag op de gevel zit. 

De meest voorkomende vervuiling in Nederland zijn algen of andere schimmels en de aanwezigheid van vocht. Het is voor de behandeling daarom belangrijk om het soort en de mate van vervuiling vast te stellen.

Let op: wij kunnen dit gemakkelijk voor u bepalen en direct een offerte geven. Boek hiervoor een gratis inspectie in.

Stap 2: Bepaal het type ondergrond

Vervolgens zal het soort ondergrond vastgesteld moeten worden. Niet elke reinigingsmethode past namelijk bij elk type ondergrond. Zo kan een gevel van (zacht) natuursteen bijvoorbeeld niet met te veel druk gereinigd worden omdat dit voor beschadiging kan zorgen. 

Om dezelfde reden kan een gevel waarvan de ondergrond poreus is bijvoorbeeld niet schoongemaakt worden met een chemische behandeling met een zuur reinigingsmiddel. 

Het is bij nieuwbouwwoningen overigens steeds gebruikelijker dat de gevels en wanden gebouwd zijn van verschillende soorten steen of materiaal, dit vraagt om verschillende soorten reinigingsmethodes bij één woning. 

Weet u zelf niet zeker wat voor ondergrond u heeft? Vraag dan een specialist om advies voordat u verder gaat, deze ziet al snel wat voor type ondergrond het is en zal op basis daarvan een reinigingsmethode aanraden.

Let op: Bepaal eventueel de mate van onderhoud/schade

Wanneer u ziet dat een gevel of het voegwerk beschadigingen heeft, is het belangrijk om dit in overweging te nemen, deze schade kan namelijk door de behandeling verergeren. 

Zo moet er bij beschadigd voegwerk en afbrokkelende stenen rekening gehouden worden dat de reiniging voorzichtig plaatsvindt zodat de voegen en stenen niet verder scheuren of kapotgaan.

Close up van een schone gevel in Den Haag.

Stap 3: Bepaal de reinigingsmethode

Wanneer de mate en de soort vervuiling, de ondergrond en de eventuele gesteldheid van de gevel in beeld is kunt u een reinigingsmethode kiezen. 

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de soorten reinigingsmethode en welke methode voor welk vuil en ondergrond geschikt is. 

Neem bij twijfel altijd contact op met een specialist om eventuele extra kosten te voorkomen.

Corstanje Reiniging gebruikt praktisch altijd stoomcleaning als methode.

Stap 4: Voer de reiniging uit

Het is nu tijd om de reiniging uit te gaan voeren. Zorg voor een veilige omgeving, al het vereist materiaal en een ontheffing of vergunning. Het is verstandig om u uw buren ook in te lichten omdat de compressors aardig wat geluid maken en er water en vuil door de lucht kan vliegen.  

Een tip als u de reiniging zelf uitvoert is om te beginnen op een onopvallende plek op de gevel en wacht een dag om het effect te zien, denk er met reiniging met hogedruk om, dat u op lage druk begint. Op deze wijze kunt u zien wat het resultaat is en of u misschien uw reinigingsmethode moet aanpassen of de druk moet verhogen

Let op: eventueel gevel (laten) herstellen en beschermen (impregneren)

Wanneer er na het reinigen van uw gevel beschadigingen aan de stenen of het voegwerk aan het licht zijn gekomen is het belangrijk om deze te (laten) herstellen. Dit gaat ook makkelijker nu het vuil niet meer in de weg zit. 

Wanneer deze beschadigingen volledig hersteld zijn kunt u ervoor kiezen om de gevel te (laten) impregneren. Dit zorgt ervoor dat vocht en vuil van de gevel en voegen worden afgestoten waardoor het geheel langer schoon blijft en minder vaak aan onderhoud toe is.

Gevelreiniging voor en na

Hier ziet u een (aantal) afbeelding(en) van een gevel die een behandeling heeft ondergaan van Corstanje.

Op deze foto kunt u zien hoe de originele kleuren en de voegen van de gevel van het huis zijn aangetast door vuil, de gevel lijkt door al dit vuil een sombere, doffe uitstraling te krijgen. 

Daarnaast kan het niet regelmatig reinigen van uw gevel extra kosten meebrengen doordat de gevel en de voegen aangetast wordt door vuil en vocht, dit willen we graag voorkomen. Hoogste tijd voor een grondige reiniging!

Het resultaat van gevelreiniging! U kunt zien dat de originele kleuren van de ondergrond weer mooi naar boven zijn gekomen en hoe de voegen zijn bijgewerkt, het resultaat: een frisse, schone uitstraling van uw huis. 

Wat kost gevelreiniging?

De prijs van een gevelreiniging kan verschillen door een aantal factoren. 

Ten eerste de oppervlakte van de gevel (uitgedrukt in m²). 

Daarnaast beïnvloed het soort reiniging dat u nodig heeft de kosten. Bijvoorbeeld, de kosten voor een chemische reiniging en een zandstraal reiniging kunnen erg verschillen. 

Tenslotte kan het pakket wat u kiest de prijs nog veranderen. Kiest u bijvoorbeeld voor impregnatie en/of het bijwerken van uw voegwerk dan kan dit ervoor zorgen dat het totale kostenplaatje veranderd. 

De prijs is opgebouwd uit de gebruikte middelen en de mate van arbeid is verhoudingsgewijs respectievelijk 35% (middelen) op 65% (arbeid).

Gevelreiniging kosten per m²

De prijzen van gevelreiniging liggen ongeveer tussen €4,-en €12,- per m² voor stoomreiniging en chemische reiniging (uitgaande van de gemiddelde Nederlandse gevel oppervlakte van 60m²).

Laat u uw gevel op dergelijke wijze reinigen dan bent u het goedkoopst uit voor zo’n €300,- tot €900,-. Echter verschilt het kostenplaatje per reinigingsmethode en aanbieder. Zo kost een zandstraling gemiddeld €17,50 tot €30,- per m² wat al snel uitkomt op een totale kostenplaatje van €600,- tot €1.200,-.

Kosten gevelreiniging en voegen

Slecht of oud voegwerk kan sneller vocht doorlaten en schade aan uw gevel veroorzaken, daarom is het belangrijk de voegen goed te onderhouden of waar nodig te laten renoveren/vervangen. 

Laat u naast de gevelreiniging ook uw voegen renoveren of vervangen? Dan kost dat afhankelijk van het type voeg gemiddeld €10,- tot €20,- per m². Uw dakspecialist licht u in over wat voor soort voegen uw gevel heeft. De totale kosten van een dergelijk project liggen tussen de €1.400,- en de €1.800,-.

Kosten gevelreiniging en voegen

Om uw net gereinigde gevel en voegen zo goed mogelijk te beschermen en mooi te houden kunt u ervoor kiezen om deze te laten impregneren (hydrofoberen). Er wordt dan een waterafstotende laag over uw gevel en voegen gespoten die ervoor zorgt dat de gevel langer de frisse nieuwe uitstraling houdt, water en vocht afstoot en dus langer schoon blijft. 

De kosten van impregnatie liggen tussen de €6,50 en €15,- per m². Om te weten wat de kosten zijn met of zonder impregneren kunt u beide offertes aanvragen en achteraf beslissen.

Corstanje Reiniging staat bekend om de hoge service bij alle soorten reinigingen die we aanbieden. Tevens hanteren we eerlijke prijzen. Bent u benieuwd wat bij Corstanje de kosten zijn om uw gevel/voegen te laten reinigen, renoveren of impregneren? Vraag dan hier snel een gratis offerte aan!

Gevelreiniging offerte

Bij Corstanje zijn we dagelijks bezig met het reinigen, herstellen en onderhouden van gevels en durven daarom wel te stellen dat wij elke gevel schoon krijgen. Voordat u een offerte aanvraagt komen wij altijd eerst gratis en zonder voorrijkosten, overal in nederland bij u langs voor een inspectie om een inschatting te maken.

Gevelreiniging en voegen en/of impregneren

Corstanje biedt in combinatie met gevelreiniging ook de mogelijkheid om uw voegwerk te herstellen en de mogelijkheid om het geheel te laten impregneren aan. Bent u benieuwd naar wat dit inhoudt en hoe Corstanje te werk gaat? 

Kijk voor meer informatie over het herstellen en renoveren van voegwerk hier en voor verdere informatie over laten impregneren van uw gevel hier. Hierboven kunt u gratis en gemakkelijk een inspectie en offerte aanvragen waardoor u inzicht krijgt wat de tarieven zijn voor elke behandeling.